Трифазні зварювальні джерела живлення безпосереднього перетворення з активною корекцією коефіцієнта потужності - Burlaka, V. V. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2014)
Представлені оригінальні схемні рішення інверторних джерел живлення з трифазним входом, які мають трансформаторну розв’язку виходу та використовують техніку прямого перетворення трифазної напруги в високочастотну. Застосування принципу безпосереднього перетворення дозволяє зменшити число елементів в силовому ланцюзі інвертора, підвищивши тим самим його ККД. Крім цього, шляхом застосування спеціального алгоритму керування ключами, можливе досягнення вхідного коефіцієнта потужності, близького до одиниці