Вплив накатування на твердість вуглецевої сталі після гартування - Vakulenko, I. O.; Proydak, S. V.; Bolotova, D. M.; Efremenko, V. G. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2014)
Досліджено характер зміни твердості і параметрів тонкої будови загартованої вуглецевої сталі при деформації накатуванням. Встановлено, що ступінь пом’якшення сталі при накатуванні обумовлена співвідношенням процесів розпаду пересиченого твердого розчину і зміцнення від додатково введених дислокацій