Вплив частоти поперечного магнітного поля на продуктивність розплавлення електродного дроту при дуговому наплавленні під флюсом - Razmyshlyaev, O. D.; Yarmonov, S. V.; Vydmysh, P. O. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2014)
Досліджено продуктивність процесу розплавлення електродного дроту при дуговому наплавленні під флюсом на зворотній полярності в поперечному магнітному полі (ПОМП) в діапазоні частот 0,5...50 Гц. Показано, що максимальне підвищення коефіцієнта розплавлення дроту (αр) відбувається при наплавленні з впливом постійного магнітного поля. Ефект впливу знижується при збільшенні частоти до 12 Гц, практично не змінюється при збільшенні частоти поля до 25 Гц і незначно збільшується при подальшому збільшенні частоти поля до 50 Гц Максимальне підвищення αр дротів становить 30 ...35 % при величині поперечної складової індукції 30 мТл постійного ПОМП