Одностороннє високошвидкісне зварювання труб для газо- і нафтопровідних магістралей складовим електродом - Щетинін , С.В.; Щетиніна , В.І.; Никитенко , П.В.; Елсаєд , Халед; Коваль , О.В. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2021)
Встановлені закономірності регулювання переміщення дуги по торцю електрода і ванні при зварюванні складовим електродом. Розроблено процес одностороннього високошвидкісного зварювання труб для газо- і нафтопровідних магістралей складовим електродом, що забезпечує за рахунок регулювання переміщення дуги по торцю електрода і зварювальній ванні, зниження тиску дуги і якісне формування зворотного валику на флюсовій подушці, зменшення магнітного поля, відсутність підрізів, стабільність процесу, зниження тепловкладення, зварних напруг, здрібнення мікроструктури і підвищення ударної в’язкості зварних з’єднань