Аналіз комплексних властивостей марганцевих руд і шламів та можливостей їх огрудкування з метою отримання марганцевих феросплавів - Кривенко , В.В.; Чупринов , Є.В.; Кассім , Д.О.; Коренко , М.Г.; Ляхова , І.А. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2021)
Виконано порівняльний аналіз хімічного, мінералогічного складів та фізичних характеристик імпортних та вітчизняних марганцевих руд та концентратів, а також досліджені закономірності трансформації фазового складу у процесі відновлювально-теплової обробки. Розроблено технологію переробки дрібнодисперсних марганцевих матеріалів, концентрату збагачення шламів та пилу виробництва феросплавів, що включає їх часткове доподрібнення та підсушування, змішування, гранулювання та агломерацію у високому шарі. Визначено оптимальні параметри агломерації, що дозволяють проводити процес без зниження технологічних показників при використанні в аглошихті 30-45% концентрату високоінтенсивної магнітної сепарації