Дослідження функціонування послідовного силового активного фільтра за умови різних показників відхилення якості електричної енергії - Беззуб , М.А.; Бялобржеський , О.В.; Тодоров , О.В.; Рева , І.В. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2021)
У роботі проведено дослідження функціонування послідовного силового активного фільтра за умови дії відхилень певних показників якості електричної енергії в мережевій напрузі. Для виявлення спотворення напруги використано підхід, заснований на процедурі перетворення Парка, реалізовано модель відповідної підсистеми. Формування імпульсів керування транзисторами послідовного силового активного фільтра виконано зі застосуванням методу релейного регулювання. Для дослідження ефективності запропонованого порядку компенсації з урахуванням функціонування силової частини послідовного силового активного фільтра синтезовано модель. Система забезпечує стабілізацію напруги при перевищенні, зниженні та коливаннях напруги відносно заданого рівня. За умови реалізації процесу симетрування відзначено істотне погіршення властивостей запропонованого рішення у разі наявності складових нульової послідовності. У процесі дослідження несинусоїдальності встановлено, що фільтрація короткочасних імпульсів напруги не виконується, оскільки спектр таких імпульсів дуже широкий