Основні принципи створення цифрового високовольтного вимірювального трансформатору струму з абсолютною електричною міцною - Дяченко , М.Д.; Батора , М.Р. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2021)
У статті пояснюються причини створення високовольтних вимірювальних трансформаторів струму, які володіли б широким динамічним діапазоном і практично абсолютною електричною міцністю. Які б відповідали високим вимогам щодо точності як для комерційного обліку електроенергії, так і для апаратури релейного захисту, а також могли бути спроможні використовуватися для різних класів напруг. Наведена спрощена методика розрахунку друкованої котушки Роговського. Наведена концепція та алгоритм цифрової інтеграції корисного сигналу. Наведені схемотехнічні рішення основних елементів даної конструкції. Акцентовано увагу на мінімізацію капітальних витрат при серійному виробництві запропонованого пристрою трансформатора струму