Сумісний вплив модифікаторів першого та другого роду на структуру і властивості конструкційних сталей - Kharlashin, P. S.; Yershov, G. S.; Gavrylova, V. G.; Grigoreva, M. O. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2016)
Виконаний аналіз можливості використання на основних стадіях виплавки модифікуючих горофільних та тугоплавких елементів з метою підвищення якості конструкційних сталей. Експериментально визначена швидкість наростання твердої кірки в металевих виливках, що дозволяє оцінювати теплові особливості затвердіння сталі. Показано, що спільний вплив модифікаторів першого роду у вигляді 0,01% кальцію після присадки твердої добавки і другого роду у вигляді нітриду титану поліпшує макроструктуру та механічні властивості литої сталі