Моделювання процесів утворення сірки і марганцю під час розливання конверторної рейкової сталі - Kalish, D.; Kharlashin, P. S.; Gerasin, S. O. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2016)
Дана робота присвячена одному з найбільш важливих факторів, що впливають на процес утворення сульфіду марганцю у рейковій конвертерній сталі. В основу роботи лягли термодинамічні розрахунки при швидкості розливання 100 K/хв. Результати комп’ютерного моделювання представлені у вигляді графіків, що показують розподіл компонентів, а також кривих, що показують процес утворення неметалевих включень. Було встановлено, що основним параметром, що визначає утворення MnS у рейкової сталі, є її хімічний склад