Особливості дегазації зварювальної ванни при наплавленні алюмінієвих сплавів порошковим дротом - Zusin, V. Y. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2016)
Виконано аналіз відомих методик наплавлення алюмінієвих сплавів, визначено основні проблеми при їх наплавленні. Показано, що при наплавленні алюмінієвих сплавів найбільш вірогідні дефекти, пов’язані з утворенням пір в наплавленому металі. Відбувається зародження мікропорожнин у зварювальної ванні, що призводить до утворення дефектів. На основі проведених досліджень розроблена технологія наплавлення алюмінієвих сплавів, що дозволяє управляти процесом пороутворення при наплавленні