Способи формування голчастого феріту у металі наплавленого валика (короткий аналіз) - Lebedev, V. A.; Yarovitsyn О. V.; Novykov, S. V. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2016)
Наведено короткий аналіз способів формування голчастого фериту, як найкращої структурної складової в металі зварного шва. Розглянуто вплив тих хімічних елементів, які найефективніше впливають на формування голчастого фериту, а також їх комбінований вплив. Представлені сучасні технологічні методи формування голчастого фериту в металі наплавленого валика із застосуванням дротів з низьколегованих сталей. Висунуто гіпотезу можливості отримання даної структури в металі шва, який формується під механічним періодичним впливом