Відновлення фундаментних рам двигунів та генераторів за допомогою композитного матеріалу «Multimetal Stahl 1018» - Karpenko, T. M.; Ischenko, A. O.; Bondarenko, O. V. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2016)
У статті розглянуто питання використання сучасного композитного матеріалу «Multimetal Stahl 1018» для відновлення фундаментних рам під турбогенератори теплових електростанцій. Досліджено напружено-деформований стан полімерних зразків, вмонтованих у фундаментні рами циліндрів низького тиску ТЕС. Використовуючи результати розв’язку задачі теорії пружності Мічелла, отримані величини нормальних і дотичних головних напружень, які виникають у зразку під дією рівномірно розподіленого навантаження. Чисельний аналіз задачі проводився при варіюванні конструктивними параметрами зразка і величин заглиблень його в пази фундаменту. Запропоновано алгоритм розрахунку, який реалізований за допомогою програми Microsoft Excel і Solid Works