Засоби попередження розвитку дефектів елементів конструкції турбогенераторів - Shevchenko, V. V. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2016)
В роботі показано, що оцінка ймовірності виникнення відмов через конструкторсько-технологічні та експлуатаційні недоробки, перевищення часу роботи турбогенераторів на блоках за статистичними даними неточна і не може бути використана на практиці для виявлення передаварійних станів турбогенераторів і їх своєчасної зупинки. Виконано аналіз і класифікація дефектів турбогенераторів, які зустрічаються найбільш часто, запропоновано способи оцінки їх значимості і зниження ймовірності розвитку