Ефективність технічного сервісу в життєвому циклі великовантажних автосамоскидів - Pomazkov, M. V. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2016)
Виконано порівняльний аналіз функціональності відомих систем технічного забезпечення надійності великовантажних автосамоскидів. Відображено факт того, що пропоновані раніше методики визначення оптимального терміну служби великовантажних автосамоскидів є мало ефективними і не враховують весь спектр чинників, характерних для процесу експлуатації великовантажного транспорту в сучасних економічних реаліях роботи промислових підприємств. На основі результатів аналізу запропоновано механізм визначення оптимального терміну служби великовантажних автосамоскидів і складових їх технічних систем, що забезпечують експлуатаційну надійність великовантажного автосамоскиду. Дана стаття базується на аналізі чинників ресурсозбереження, загальній характеристиці системних логістичних процесів; розробці основних положень експлуатаційної надійності, формування ресурсозберігаючого механізму в маршрутних схемах в гірничо-збагачувальних і металургійних підприємствах; використанні теоретичних розробок на практиці. Викладений в статті метод моделювання узагальненої характеристики великовантажних самоскидів, принцип ресурсозберігання шляхом повноти використання службових властивостей взаємозамінній роботи в різнонапружених маршрутах отримав підтвердження в робочому графіку виходу самоскидів на маршрут