Акватуризм і основи безпеки - Zyuz V. М.; Baluhtina, V. V. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2016)
У статті подано аналіз сучасного аква- (водного) туризму, небезпек, які можуть застерігати людини при проведенні водних туристських походів і змагань. Представлено основні цілі та завдання при підготовці фахівців водного туризму, головним чинником якого є забезпечення безпеки, теми підготовки, матеріали по теоретичному, практичному розділами та видами підготовки основ безпеки, що дозволяє сформувати повне уявлення про пред’явлені вимоги. Уперше зроблено спробу розробки загальноосвітнього стандарту підготовки з безпеки на воді фахівців сфери акватуризму, де, в основному, зосереджується спрямованість навчання на надання допомоги постраждалим на воді, що базується на нових пріоритетах і принципах сучасного професійного освіти, використовуючи його загальні закономірності, враховуючи місцеві особливості тих регіонів, для яких готуються фахівці