Мікроструктура хромо-ванадієвого чавуну, що формується при плазмовому нагріві поверхні та наступній термічній обробці - Efremenko, V. G.; Chabak, Yu. G.; Pastukhova, T. V.; Zurnadzhy, V. I.; Mazur, V. O.; Tsvetkova О. V. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2017)
У статті показано, що плазмовий нагрів з частковим оплавленням поверхні призводить до модифікації мікроструктури Cr-V чавуну зі сфероїдальних карбідами ванадію. Модифікування виражається в різкому подрібненні евтектичних колоній, евтектичних карбідів і аустенітних дендритів. Подальший пічної нагрів при 950°С призводить до розпаду внутріевтектічного аустеніту з виділенням вторинних карбідів зернистої або голчастою форми, що підвищує мікротвердість евтектики