Вплив вуглецю на механічні властивості, опору руйнування і корозії хромистого наплавного металу - Leshchinskiy, L. K.; Matvienko, V. M.; Mazur, V. O. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2017)
Показано, що при виборі складу метала для наплавлення прокатних валків і роликів машин безперервного лиття заготовок разом з оцінкою впливу вуглецю на механічні і функціональні властивості, слід враховувати критичні значення концентрації хрому, що визначають корозійну стійкість металу з точки зору електрохімічної теорії корозії. З’ясувалося, що як для наплавленого металу типу X5, так і X12, лімітний вміст вуглецю, що забезпечує оптимальне поєднання міцності, пластичності, стійкості руйнуванню, обмежується ідентичними значеннями