Підвищення якості порошкової стрічки для наплавлення - Gulakov, S. V.; Psareva, I. S.; Mironenko, A. I.; Panteleieva, Iu. I.; Repashevsky О. E. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2017)
Запропонована конструкція порошкової стрічки, шихта якої надійно зафіксована в оболонці за рахунок її напилення на останню. Це дозволяє підвищити якість наплавленого шару шляхом запобігання неконтрольованого просипання шихти з оболонки. Авторами проведений аналіз шляхів підвищення якості порошкової стрічки для наплавлення за рахунок фіксації її сердечника в оболонці шляхом введення до складу шихти добавок, що володіють високою пресуємістю, з наступною термічною обробкою стрічки, або шляхом цілеспрямованої спеціальної деформації оболонки після заповнення її шихтою. До недоліків зазначених технологій відноситься зниження коефіцієнта заповнення оболонки шихтою, необхідність додаткової термообробки, складність забезпечення в процесі наплавлення стабільного підведення струму до стрічки. У статті запропоновано шляхи підвищення якості порошкової стрічки для наплавлення за рахунок зміни її конструкції. У першому випадку при виробництві стрічки в її оболонку разом з шихтою додатково поміщають стрічку з поперечними просечками, розташованими в шаховому порядку. При її розтягуванні утворюються замкнуті порожнини, які утримують шихту від мимовільного прокидання