Рух рідини по канавці у вигляді спіралі Архімеда обертового кільця торцевого ущільнення підвищеної герметичності - Mazur, S. V.; Strilets, V. M.; Strilets, O. R.; Stepaniuk, A. A. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2018)
Описана будова торцевого ущільнення підвищеної герметичності з канавкою на торці обертового кільця у вигляді спіралі Архімеда і принцип його роботи. Розглянутий рух рідини, яка хоче проникнути через стик обертового та необертового кілець торцевого ущільнення із герметичної камери назовні, і повернення її назад у герметичну камеру. На основі аналітичних і графічних залежностей, отриманих за допомогою комп’ютерного моделювання, зроблений висновок про умови роботоздатності запропонованого торцевого ущільнення