Аналіз методів обробки деталей вільним абразивом - Burlakov, V. I. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2018)
Аналіз сучасних робіт по оздоблювально-зачисної обробці вільним абразивом показує, що в даний час достатньо повно досліджені методи, засновані на використанні відцентрових і вібраційних сил, а також їх сумісний вплив, коли відцентрові сили розподілені за об'ємом робочої камери нерівномірно. У зв'язку з цим перспективні роботи, направлені на підвищення продуктивності віброабразивної обробки незакріплених деталей накладенням на вібраційні сили поля квазіпостійних відцентрових сил при забезпеченні заданої якості оброблених виробів