Швидкісна характеристика фронту напруги як інформаційного параметру в системах діагностики і захисту рентгенівського комп'ютерного томографа - Krivonosov, V. E.; Zlepko, S. M.; Pavlov, S. V. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2018)
Несправності, що виникають при роботі діагностичних апаратів, можна розділити на зовнішні, пов'язані з неякісним живленням системи електропостачання мережі живлення, і внутрішні, пов'язані з поломками блоків і елементів самих апаратів. Особливо чутливі до неякісної напруги мережі живлення рентгенівські комп'ютерні томографи (РКТ). Елементи РКТ мають велику величину індуктивності L. Провали напруги призводять до внутрішніх перенапруг на блоках РКТ. Для захисту РКТ використання швидкісної характеристики зміни фронту напруги у якості інформаційного параметру при діагностування аварійних режимів мережі живлення дозволяє збільшити швидкодію при діагностуванні режиму мережі в три рази. Досліджено зміни величини швидкісної характеристики при різних значеннях коефіцієнта несинусоїдальності напруги, рівнів відхилень напруг і коливаннях частоти в мережі живлення. Визначено діапазон зміни швидкісної характеристики при виявленні провалів, відхилень напруги і встановлено зони нормальної роботи РКТ і переходу в аварійний режим