Дослідження розповсюдження викривлення потужності електроенергії на ділянці електроспоживання зі зварювальною установкою - Daiev, M. V.; Dereviahin, V. V.; Bialobrzeski, O. V. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2018)
В роботі представлена модель системи електроспоживання ділянки цеху промислового підприємства при наявності у вузлі мережі зварювального агрегату. Модель розроблена у пакеті візуального програмування. З використанням відомих показників потужності електричної енергії оцінено вплив зварювальної установки на показники якості електричної енергії. При дослідженні режиму системи електроспоживання з використанням одночастотного фільтру отримано суттєве зниження викривлення струму та, як наслідок, потужності, але при цьому відзначається певне зростання постійної складової потужності та основної її гармоніки