Особливості електромагнітних процесів при індукційному нагріванні феромагнетиків плоским круговим багатовитковим соленоїдом - Chaplygin, E. О.; Barbashova, M. V.; Sabokar, О. S.; Ryabukha, I. S. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2018)
Відображені результати дослідження протікання електромагнітних процесів в системі індукційного нагрівання. Отримано розрахункові залежності для струму, індукованого в металі листової заготовки, і коефіцієнта трансформації. Визначено максимум коефіцієнта трансформації з урахуванням розтікання вихрових струмів по всій площі листового металу. Отримано розрахункові співвідношення для оцінки теплових процесів при нагріванні феромагнетиків плоским круговим багатовитковим соленоїдом