Мережа доменного газу металургійного комбінату як об’єкт керування - Kravchenko, V. P. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2018)
Розглядається мережа доменного газу металургійного комбінату як об’єкт керування, вхідними величинами якого є параметри потоків газу (тиск і витрати) на вході і виході загального колектору, а виходом – тиск газу у колекторі. Об’єкт керування представлений у вигляді диференційних рівнянь, одне з яких описує швидкість зміни тиску газу у колекторі від об’ємної кількості вхідних і вихідних потоків газу, а друге – від тиску газу у цих потоках. Одержані рівняння дають змогу аналізувати зміну тиску у колекторі під дією різного типу збурень у мережі і використовувати результати цього аналізу для розробки ефективних систем автоматичної стабілізації роботи мережі