Аспекти застосування спектрально-кореляційної теорії стаціонарних випадкових процесів для моделювання обвідної напруги при роботі різкозмінних навантажень - Sayenko, Yu. L.; Baranenko, T. K. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2019)
У даній роботі розглянуто метод моделювання обвідної напруги в мережах з різкозмінним навантаженням, заснований на спектрально-кореляційної теорії стаціонарних випадкових процесів. Наведено параметри кореляційних функцій коливань напруги, що створюються деякими типами технологічних агрегатів з різкозмінним режимом роботи. Наведена математична модель електромагнітних процесів, що протікають при роботі різкозмінних навантажень, дозволяє вирішити комплекс питань, пов’язаних з розрахунками коливань напруги в практиці проектування і експлуатації