Моделювання ігрових стратегій NLH DON для виявлення порушень правил онлайн гемблінга клієнтами - Voloschuk, S. О.; Smykov, О. V.; Marchenko, I. F. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2019)
Одним з найбільш серйозних видів порушення клієнтом користувальницької угоди з оператором, що надає послуги онлайн гемблинга в сегменті карткових ігор, є «team play» – змова між двома і більше учасниками для гри в кооперативі та отримання нечесної переваги. Ефективне виявлення порушення користувальницької угоди – важливе завдання в області виробничої діяльності служби інформаційної безпеки гемблінгової платформи. Розглянуто різні види ігрових стратегій: рівноважні за Нешем, Скланскі-Чубукова, стратегії «team play», гібридні, для яких побудовано математичні моделі і алгоритми для програмної реалізації, засновані на деревах рішень. На дереві гри виражені особливості зіткнення інтересів гравців через дії, які мають місце в даному форматі гри. При формуванні ігрових стратегій використовується модель незалежних фішок. В результаті виконання роботи програмно реалізований розрахунок на модельних ситуаціях, з’ясовані області простору ігрових ситуацій, на яких можливо ефективно диференціювати обрану клієнтом стратегію як стратегію, що реалізує заборонені прийоми «team play», тим самим грубо порушуючи правила. Цей результат буде сприяти підтримці прийняття більш раннього і ефективного вирішення службою інформаційної безпеки оператора онлайн гемблинга про виявлення «team play» в ігровому середовищі. Це важливий елемент політики інформаційної безпеки, декларований і реалізований гемблінговимі операторами – лідерами індустрії онлайн гемблінга: гарантувати кожному клієнтові неухильне дотримання правил з боку інших учасників, тим самим забезпечити позитивну динаміку зміни своїх репутації і рейтингу, а, відповідно, ігрового та фінансового трафіку