Дослідження експлуатаційних властивостей біметалічних зварних зєднань - Chigarev, V. V.; Kovalenko, I. V. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2014)
У статті доведені дослідження впливу остатевих напружень у околошовній зоні плакуючого шару, двошарового шару двошарової сталі ВСт3сп5+10Х13 на експлуатаційні властивости контракції. Доведен аналіз зрівнювальних характеристик експлуатаційних властивостей різних біметалевих зварних зєднань. Приведены разрахунки дозволять прогнозувати період працездатності металевої конструкції до періоду виходу з ладу.