Ресурсозберігаючі інноваційні наплавлювальні матеріали і зміцнюючі технології, що забезпечують динамічне деформаційне мартенситне перетворення - Malinov, V. L. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2014)
У роботі узагальнені дані по розробці інноваційних економічних наплавлювальних матеріалів, а також зміцнюючих технологій, що забезпечують підвищення зносостійкості за рахунок отримання у структурі наплавленого металу метастабільного аустеніту і реалізації ефекту самозагартування. Показана ефективність поєднання електродугового наплавлення економічними матеріалами з подальшою термічною, хіміко-термічною і деформаційно-термічною обробками.