Визначення геометричних параметрів стріли та хоботу шарнірно – зчленованої стрілової системи портального крана - Suglobov, V. V.; Mikheev, V. A.; Tishchenko, E. V. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2014)
Запропоновано практичні рекомендації з визначення геометричних параметрів стріли та хоботу шарнірно - зчленованої стрілової системи портального крана з використанням програмного пакета Mathcad 14.