Регулювання магнітного поля при односторонньому високошвидкісному зварюванні труб для газо- і нафтопровідних магістралей - Shchetinin, S. V.; Nikitenko, P. V.; Khaled, Elsaed (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2020)
Встановлені закономірності регулювання магнітного поля при односторонньому високошвидкісному зварюванні труб. Розроблено спосіб одностороннього високошвидкісного зварювання труб для газо- і нафтопровідних магістралей з двостороннім струмовідводом і регулюванням магнітного поля зварювального струму шляхом пропущення струму попереду і позаду дуги у співвідношенні I1/I2 = 1,7-1,9, що запобігає магнітне дуття, забезпечує рівновагу дуги, стабільність процесу, підвищення якості та ударної в’язкості зварних з’єднань