Вплив розташування форсунок ЗВО МБЛЗ на умови нерівномірного охолодження безперервнолитих злитків - Fedosov, A. V. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2014)
Проведено аналіз впливу висоти розташування форсунок ЗВО на коливання температури поверхневого шару металу безперервнолитої заготовки. Запропонована аналітична залежність для розрахунку коефіцієнту послаблення щільності зрошування в залежності від основних технологічних та технічних параметрів МБЛЗ