Вплив температури ліквідус виплавлюваних сталей і перегріву над ним на механічні властивості метала - Skrebtsov, O. M.; Kuzmin, Ju. D.; Sekachev, O. O.; Kachikov, O. S.; Terzi, V. V. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2014)
При виплавці сталі, у виробництві і в теорії процесу, не завжди враховується температура ліквідус виплавленої сталі. Знайдено, за літературними даними, що перегрів стали над ліквідус і її механічні властивості залежать від її температури ліквідус. Запропоновано спосіб уточнення оптимальної температури випуску металу з печі