Оптимізація матеріалозатрат на повітроводи вентиляційних систем методом динамічного програмування в системі електронних таблиць - Shaganov, O. J. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2014)
Запропоновано визначення діаметрів повітроводів з мінімальними матеріалозатратами на основі рішення оптимізаційної задачі методом динамічного програмування в системі електронних таблиць. Показано, методи, що застосовуються для проектування вентиляційних систем, не забезпечують мінімальних матеріалозатрат на повітроводи