Система операційного контролю якості чавуну в процесі плавки - Vorotnikova, Z. J.; Novoselzev, M. A. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2014)
У статті викладені зведення про існуючі способи прогнозування якості чавуну та якості керування технологічним процесом та про розроблену авторами систему контролю якості чавуну у реальному часі на базі статистичної обробки параметрів технологічного процесу, що контролюються