Оцінка ймовірності термічної дисоціації хлоридів металів при обробці металургійних розплавів - Tarasyuk, L. I.; Morneva, V. V. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2014)
Проведена оцінка можливого ступеня дисоціації парів хлористого натрію, який використовується в якості дегазуючого матеріалу при обробці розплаву вуглецевих і низьколегованих марок сталей в металургійному ковші