Дослідження температурних полів у заготовці для деталі «днище» при перенесенні її від печі до пресу - Kargin, B. S.; Lypchanskiy, O. O. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2014)
Наведені результати процесу остигання заготовки при перенесенні від печі до інструменту методом кінцевих елементів. Визначені втрати її температури в залежності від часу перенесення, а також встановлено вплив температури навколишнього середовища