Підвищення тріщиностійкості при аргонодуговому високошвидкісному наплавленні на низькій погонній енергії - Щетинін , С.В.; Щетиніна , В.І.; Коваль , О.В.; Никитенко , П.В.; Халед, Елсаєд (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2020)
Встановлено закономірності впливу концентрації дуги і енергії на магнітне поле зварювального струму і тріщиностійкість валків. Зі зменшенням діаметра електрода індукція магнітного поля зварювального струму, електромагнітна сила і магнітний тиск зростають, що приводить до збільшення пінч-ефекту, здрібненню мікроструктури і підвищенню тріщиностійкості. Розроблено процес аргонодугового високошвидкісного наплавлення на низькій погонній енергії, який забезпечує концентрацію дуги і енергії, зниження зварювальних напруг, здрібнення мікроструктури, попередження утворення тріщин, підвищення тріщиностійкості та зносостійкості валків