Управління технологічним процесом конвертерної плавки по розрахунковій температурі реакційної зони - Радько , Н.Г.; Чупринов , Є.В.; Лялюк , В.П.; Коренко , М.Г.; Кривенко , В.В. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2020)
Отримано новий параметр киснево-конвертерного процесу (температура випромінювання поверхні реакційної зони), що дозволяє здійснювати контроль плавки протягом всієї її тривалості. В основі алгоритму, який розраховує цей параметр, лежить вимір потужності теплового потоку, що отримує охолоджуюча вода