Стан електромеханічного обладнання та аналіз режимів роботи тягових електроприводів кар’єрних електровозів - Артеменко , А.М.; Чорний , О.П.; Данилейко , О.К. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2020)
У статті досліджено стан електромеханічного обладнання та проведено аналіз режимів роботи тягових електроприводів кар’єрних електровозів на основі статистичних даних промислових підприємств. Розглянуто формування кар’єрного залізничного транспорту України тяговими агрегатами залежно від обсягів видобутку та експлуатації гірничо-транспортного устаткування, роботу якого продемонстровано на прикладі Полтавського гірничо-збагачувального комбінату. Проаналізовано вплив зміни електричних параметрів обмоток та умов зчеплення коліс з рейковим полотном на аварійність і працездатність багатодвигунового тягового електропривода постійного струму з двигунами послідовного збудження. Зроблено висновки щодо виявлення можливих відмов тягових електричних двигунів магістральних і кар’єрних електровозів. Сформульовано завдання подальших досліджень режимів роботи тягового електропривода електровозів: створення математичних моделей та обґрунтування методів їх аналізу, розроблення заходів контролю електричних параметрів тягових двигунів, їх керування при зміні умов зчеплення для забезпечення підвищення експлуатаційних показників