Дослідження стійкості руху телескопуємого вантажопідйомника - Karpenko, T. M.; Nefyodov, I. О.; Porohovnik, D. K. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2014)
Викладена методика підбору поєднання конструктивних, пружних, демпфуючих та експлуатаційних параметрів автонавантажувача і рами телескопуємого вантажопідйомника, які забезпечать допустимі значення амплітуд коливань піднятого вантажу під час руху по синусоїдальній дорозі. Запропонований і реалізований алгоритм практичного використання результатів роботи