Діаграми оптимального розподілу навантажень між котлами ТЕЦ - Zhitarenko, V. M. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2014)
Проаналізовано зміни статей втрат і ККД котла від навантаження, побудовані енергетичні характеристики, розроблена математична модель для оптимального розподілу навантажень між паралельно працюючими котлами. Результати дозволять знизити експлуатаційні витрати при виробництві теплової енергії