Вплив складу на фізичні властивості флюсів для наплавлення стрічковим електродом - Leshchinskiy, L. K.; Matvienko, V. M. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2014)
Показано, що при розробці складу флюсу для наплавлення стрічковим електродом необхідно враховувати характер процесу, що перемежається, пов'язаний із зміною геометрії електроду і теплофізичними властивостями шлакової ванни. Додаткові вимоги до властивостей шлакотворної основи легуючого керамічного (агломерованого) флюсу визначаються впливом використовуваної системи легування і змістом введених у флюс легуючих елементів