Методика розрахунку індукції поперечного магнітного поля, генерованого пристроєм введення для процесу дугового зварювання - Razmyshlyaev, O. D.; Ageeva, M. V.; Yarmonov, S. V.; Vydmysh, P. O. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2014)
Показано, що для оптимізації конструкцій пристрій введення(ПВ) поперечного магнітного поля(ПОМП) для процесів дугового зварювання і наплавлення потрібна методика розрахунку індукції магнітного поля. На основі аналогії між будовою магнітного поля і електростатичним полем розроблена розрахункова методика, що забезпечує хорошу збіжність даних розрахунку з експериментальними даними для магнітного поля, генерованого ПВ ПОМП