Дослідження методологій пошуку текстової інформації із використанням можливостей платформи Elastic - Краснопьоров , О.В.; Кривенко , О.В.; Левицька , Т.О. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2023)
Ця робота присвячена аналізу та оптимізації процесу пошуку додатків з використанням програмного засобу ElasticSearch. Предметом дослідження є платформа Elastic у контексті пошуку та аналізу даних. Об'єктом – оптимізація процесу пошуку та аналізу даних на базі цієї платформи. Метою даної роботи є дослідження можливостей та особливостей використання ElasticSearch для створення ефективного пошукового механізму додатків у великих аплікаційних магазинах. Визначено основні завдання для досягнення мети роботи. Проведений аналіз наукової літератури щодо методів та технологій пошуку та аналізу даних на основі платформи Elastic. Розглянуті основні складові та можливості платформи Elastic, включаючи ElasticSearch, Kibana та LogStash. Здійснений порівняльний аналіз ефективності пошуку на платформі Elastic та альтернативних рішень. Розроблений та реалізований тестовий сценарій для оцінки швидкодії та точності пошуку за допомогою платформи. Реалізований сервіс, який забезпечує функціонал пошуку для додатків. Розглянуті можливості інтеграції розробленого сервісу з існуючими додатками та системами для оптимального використання його функціоналу. Проведено тестування розробленого сервісу з використанням різних наборів даних для підтвердження його ефективності та точності. Визначені можливості масштабування та оптимізації розробленого сервісу для оптимальної продуктивності при використанні великих обсягів даних. Порівняно результати використання розробленого сервісу з аналогічними рішеннями та надані висновки щодо його конкурентоспроможності. Розроблена інструкція з використання розробленого сервісу та надані рекомендації щодо його ефективного впровадження в практичних сценаріях. Проведений аналіз отриманих результатів та зроблені висновки щодо ефективності та практичної цінності розробленого сервісу для вирішення конкретних завдань обробки та аналізу великих обсягів даних за допомогою платформи Elastic. Проведено емпіричне дослідження, використовуючи реальні набори даних, для оцінки ефективності пошуку на платформі. Вивчені можливості оптимізації та підвищення продуктивності пошуку на платформі шляхом конфігурації та налаштування. Зроблені висновки щодо ефективності пошуку за допомогою платформи Elastic та надані рекомендації щодо її використання в конкретних сценаріях