Відповідність принципу термодинамічної двоєдності, як причини відходоутворювання - Волошин , В.С.; Бурко, В.А. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2024)
Мета дослідження – розробка та дослідження інноваційної технології управління виробничою системою, що дозволяє змінити якісну складову використовуваної енергії і мінімізувати ентропію технологічного процесу, за рахунок перерозподілу її в надсистему, що стає донором для нової енергії. Ця нова енергія здатна впливати на компоненти сировини, що не підлягають переробці за традиційною технологією, зменшуючи кількість відходів у джерелі їх виникнення