Застосування математичного моделювання зміни характеристик тіл при СВС спіканні до виготовлення пористих керамічних фільтрів - Povstyana, Y. S. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2016)
Шляхом математичного моделювання у роботі досліджено зміну об’ємної частки сполучної речовини та нормованого тиску у процесі СВС спікання у керамічному тілі. Отримані теоретичні розрахунки були використані при експериментальному виготовленні зразків пористих керамічних тіл, отриманих на основі окалини сталі 18Х2Н4МА та природного мінералу – сапоніту. Математичне обґрунтування процесу СВС дало можливість уникнути утворення у керамічних тілах тріщин та зон викришування