Розробка параметрів зміцнення загартованої валкової сталі поверхнево-пластичною деформацією - Ischenko, A. O.; Shiryaev, O. V.; Shiryaev, I. O.; Ulaeva, T. O. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2017)
Виконаний короткий аналіз відомих методик вибору технологічних параметрів зміцнення деталей поверхнево-пластичною деформацією. Показано, що пропоновані авторами методики мають обмеження і носять загальний характер без їх точного розрахунку. Більшість дослідників вирішують завдання по підвищенню втомної міцності, зносостійкості, якості поверхні деталей, і розроблені методики направлені на поліпшення властивостей лише поверхневих шарів. На основі проведеного аналізу, теоретичних і експериментальних досліджень опору контактній втоми розроблені основні положення технології зміцнюючої обкатки кулькою загартованої валкової сталі