Автоматизована система управління джерелом живлення машини контактного зварювання - Podnebennaya, S. K.; Burlaka, V. V.; Gulakov, S. V. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2017)
У статті розглянуті існуючі способи стабілізації тепловиділення при контактному зварюванні, реалізовані в тиристорних джерелах живлення, достоїнства і недоліки останніх. Розроблено систему управління перетворювачем, яка здійснює контроль енергії, що виділяється в зварювальному контакті, причому виміри проводяться тільки у первинному колі трансформатора контактної машини. При цьому враховуються реальні параметри трансформатора і зварювального кола. Запропонована система управління дозволяє забезпечити управління зварювальним струмом, уникнути впливу відхилень та коливань напруги живлення, зміни повного опору зварювального кола, викликаного внесенням феромагнітних мас в нього, зміни температури під час зварювального процесу, і тим самим поліпшити якість зварних з'єднань