Екологічний менеджмент і вирішення конкретного питання по локалізації і нейтралізації зварювального аерозоля при наплавленні - Logvinov, Y. V. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2017)
У статті представлений екологічний менеджмент при зміцнюючиму наплавленні деталей. Запропоновано теоретичне обгрунтування управління якістю повітряного басейну на основі екологічного менеджменту. Наведені дослідження дозволяють на математичному рівні провести систематизацію та формалізацію всіх змінних, що беруть участь в управлінні якістю повітряного басейну в екосистемі. Пропоновані технології наплавлення виконані з урахуванням Кіотської угоди в замкнутій системі фільтрації з мінімальними ризиками. Визначити роль і цілі цих змінних в екосистемі і в балансі шкідливих речовин і СА. Запропоновано практичне вирішення питань щодо відновлення екосистеми, зокрема, в атмосфері при зміцненні наплавленням у вигляді спеціально розроблених замкнутих систем фільтрації, очищення і спеціальних пристосувань від викиду СА