Перспективна програма тренувальних навантажень для студентів перших курсів закладів вищої освіти, які займаються у секціях з армспорту

Автор(и)

  • В. Ю. Джим Харківська державна академія фізичної культури, Ukraine

Ключові слова:

армспорт, студенти, експериментальна програма, контрольні нормативи

Анотація

Анотація. Мета даної статті полягає в експериментальній розробці тренувальних навантажень студентів першого курсу з армспорту для закладів вищої освіти та перевірка її ефективності протягом року. Результати даного дослідження показали, що автор пропонує експериментальну програму тренувальних навантажень для покращення змагальних результатів студентів перших курсів з армспорту. Висновок: на основі проведеного дослідження автором пропонується оптимальна програма тренувальних навантажень для покращення результатів та підвищення індивідуальної майстерності в армспорті для студентів першого курсу.

Біографія автора

В. Ю. Джим, Харківська державна академія фізичної культури

к.фіз.вих., доцент, доцент кафедри важкої атлетики та боксу

Посилання

Безкоровайний, Д. О. (2007). «Вікові зміни статичної витривалості у школярів 15–17 років, які займаються армспортом». Педагогіка, психологія та медико-біологічні пробле- ми фізичного виховання і спорту, № 12, 8–11.

Безкоровайний, Д. О. (2008a). «Розвиток сили литкових м’язів та розгиначів тулуба у школярів 8–17 років, які займаються армспортом». Педагогіка, психологія та медико-біологічні проблеми фізичного виховання і спорту, № 3, 15–18.

Безкоровайний, Д. О. (2008b). «Розвиток сили згиначів передпліччя та згиначів кисті у школярів 8–17 років, які займаються армспортом». Слобожанський науково-спортивний вісник, № 4, 9–12.

Безкоровайний, Д. О. (2010). «Базова система тренування та система безпосередньої підготовки до змагань в армспорті». Педагогіка, психологія та медико-біологічні пробле- ми фізичного виховання і спорту, №1, 13–16.

Безкоровайний, Д. О. (2009). Навчання техніці боротьби на руках. Практичні рекомендації для занять армспортом. ХНАМГ, Харків.

Бельский, И. В. (2003). Системы эффективной тренировки: армрестлинг, бодибилдинг, бенчпресс, пауэрлифтин. Вида-Н, Минск.

Живора, П. В., & Рахманов, А. И. (2001). Армспорт: учеб. пособие для студ. высших пед. учебных заведений. Изд. центр «Академия», Москва.

Звягінцева, І. М. (2009). Силова та фізична підготовка. Армспорт : методичні вказівки. ХНАМГ, Харків.

Камаев, О. И. (2000). Теоретические и методические основы оптимизации системы многолетней подготовки юных лыжников-гонщиков (автореф.дисс. д-ра наук по физ. восп.). Харьков, Украина.

Клочко, В. М., & Безкоровайний, Д. О. (2005). Спортивні єдиноборства. Армспорт. Техніка, тактика і методика навчання. ХНАМГ, Харків.

Платонов, В. Н. (2015). Система подготовки спортсменов в олимпийском спорте. Общая теория и ее практические приложения: учебник. Олимпийская л-ра, К.

Усанов, Е. И., & Чуглина, Л. В. (2010). Армрестлинг – борьба на руках : учеб. Пособие. РУДН, Москва.

##submission.downloads##

Опубліковано

2019-02-08